Jak opravit chybu aplikace Media Center v systému Windows 10

Doporučujeme: Program pro opravu chyb, optimalizovat a zrychlit Windows.

Někteří uživatelé dávají přednost multimediálním potřebám Media Center, ale někdy se mohou objevit problémy s touto aplikací. Když už mluvíme o problémech, dnes vám ukážeme, jak opravit nejčastější chyby aplikace Media Center.

Existuje mnoho problémů, které mohou nastat s aplikací Media Center, a pokud jde o problémy, zde jsou některé běžné problémy, které uživatelé nahlásili:

• Windows 10 Media Center nefunguje, přestal pracovat - k tomuto problému může dojít z důvodu aplikací jiných výrobců. Chcete-li problém vyřešit, je doporučeno provést čisté spuštění a odebrat problematické aplikace, které narušují aplikaci Media Center.
  • Chyba dekodéru systému Windows 10 Media Center - Někdy mohou být potíže s ovladači, takže pokud máte problémy s aplikací Media Center, problém může vyřešit aktualizace ovladačů.
  • Windows Media Center Windows 10 se nespustí - jedná se o jeden z problémů, které mohou nastat s aplikací Media Center, ale měli byste být schopni jej opravit jedním z našich řešení.

Chyby aplikace Media Center v systému Windows 10, jak je opravit?

1. Proveďte Clean boot
  2. Proveďte skenování chkdsk
  3. Přejmenujte adresář EpgListings
  4. Zkontrolujte, zda jsou ovladače aktuální
  5. Odstraňte problematické aplikace
  6. Stáhněte si nejnovější aktualizace
  7. Proveďte Obnovení systému

Řešení 1 - Proveďte Clean boot

Pokud máte problémy s aplikací Media Center v počítači, možná budete moci problém vyřešit jednoduchým provedením čistého spuštění. V případě, že nevíte, provedením čistého spouštění zcela zakážete všechny spouštěcí aplikace a služby. To je velmi snadné a můžete to provést pomocí následujících kroků:

1. Stisknutím klávesy Windows + R otevřete dialog Spustit. Do vstupního pole zadejte msconfig a klikněte na OK nebo stiskněte Enter .

2. Zobrazí se okno Konfigurace systému . Přejděte na kartu Služby a zaškrtněte políčko Skrýt všechny služby společnosti Microsoft . Nyní je třeba zakázat všechny služby, které nejsou společností Microsoft. Chcete-li to provést, klepněte na tlačítko Zakázat vše
  3. Po zakázání všech služeb spuštění je třeba provést stejné pro aplikace. Přejděte na kartu Po spuštění a klepněte na příkaz Otevřít Správce úloh .

4. Nyní se zobrazí seznam spouštěcích aplikací. Klepněte pravým tlačítkem myši na první položku v seznamu a vyberte z nabídky možnost Zakázat . Tento postup opakujte pro všechny spouštěcí aplikace v seznamu.

5. Po zakázání všech spouštěcích aplikací zavřete Správce úloh a vraťte se zpět do Konfigurace systému Klepnutím na tlačítko Použít a OK uložte změny a restartujte počítač.

Jakmile se počítač restartuje, zkontrolujte, zda je stále problém s aplikací Media Center. Pokud tomu tak není, je téměř jisté, že problém způsobil jeden z postižených aplikací nebo služeb. Chcete-li určit příčinu, doporučuje se povolit aplikace a služby jeden po druhém, dokud se vám nepodaří určit příčinu problému.

Mějte na paměti, že po aktivaci sady služeb nebo aplikací budete muset restartovat nebo alespoň odhlásit po provedení změn. Jakmile najdete problémovou aplikaci nebo službu, můžete ji odinstalovat nebo ji nechat vypnutou.

Řešení 2 - Proveďte skenování pomocí nástroje chkdsk

V některých případech může dojít k potížím s aplikací Media Center, protože jsou poškozeny soubory na pevném disku. Chcete-li tento problém vyřešit, doporučujeme provést kontrolu pomocí nástroje chkdsk a opravit soubory. To je ve skutečnosti velmi jednoduché a můžete to udělat podle následujících kroků:

1. Otevřete příkazový řádek jako správce. Chcete-li to provést, stiskněte klávesu Windows + X nebo klepněte pravým tlačítkem myši na tlačítko Start. Z menu vyberte příkazový řádek (Admin) nebo PowerShell (Admin) .

2. Příkazový řádek by měl nyní začít. Zadejte příkaz chkdsk / f: X a stiskněte klávesu Enter . Mějte na paměti, že je třeba skenovat systémovou jednotku, takže nahraďte: X písmenem systémové jednotky. Ve většině případů by to bylo C.

3. Budete vyzváni k naplánování restartu při dalším restartu. Potvrďte stisknutím tlačítka Y.

Nyní restartujte počítač. Jakmile se počítač spustí, skenování pomocí nástroje chkdsk by se mělo spustit automaticky. Mějte na paměti, že toto skenování může trvat přibližně 10-20 minut, v závislosti na velikosti systémové jednotky. Jakmile je skenování dokončeno, zkontrolujte, zda problém stále přetrvává. Pokud jsou některé soubory poškozeny, může skenování trvat hodinu nebo více, takže mějte na paměti.

Řešení 3 - Přejmenujte adresář EpgListings

Pokud máte problémy s aplikací Media Center, problém může být způsoben adresářem EpgListings. Chcete-li problém vyřešit, někteří uživatelé doporučují tuto složku přejmenovat nebo odebrat. To je velmi snadné a můžete to provést pomocí následujících kroků:

1. Přejděte na C: ProgramDataMicrosofteHomePackages
  2. Vyhledejte adresář EpgListings a přejmenujte jej.

Poté by měl být problém zcela vyřešen.

Řešení 4 - Ujistěte se, že jsou ovladače aktuální

Někdy mohou být problémy s aplikací Media Center způsobeny ovladači. Aby váš hardware správně fungoval s aplikací Media Center, musí být ovladače aktuální. Chcete-li tento problém vyřešit, budete muset zajistit, aby všechny důležité ovladače byly aktuální.

Chcete-li aktualizovat ovladače, budete muset navštívit webové stránky výrobce hardwaru a stáhnout příslušné ovladače pro váš hardware. To může být trochu nudné, zejména pokud potřebujete aktualizovat více ovladačů. Tento proces však můžete zrychlit jednoduše pomocí softwaru jiných výrobců, například softwaru TweakBit Driver Updater .

• Získejte nyní Tweakbit Driver Updater

Prohlášení: Některé funkce tohoto nástroje nejsou zdarma

Pomocí tohoto nástroje si můžete stáhnout nejnovější ovladače automaticky jen s pár kliknutí, takže se určitě vyzkoušejte. Jakmile jsou všechny ovladače aktuální, je třeba vyřešit problém s aplikací Media Center.

Řešení 5 - Odstraňte problematické aplikace

Pokud máte problémy s aplikací Media Center v počítači, může to být někdy i jiné aplikace. Aplikace třetích stran mohou narušovat aplikaci Media Center a mohou vést k různým problémům.

Když už mluvíme o problematických aplikacích, mnozí uživatelé uvedli, že software LogMeIn a TeamViewer tyto problémy způsobily. Chcete-li problém odstranit, doporučujeme tyto aplikace vyhledat a odebrat z počítače. Existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout, ale nejefektivnější je použití softwaru pro odinstalaci.

Software Uninstaller je speciální aplikace, která dokáže zcela odstranit vybranou aplikaci z počítače. Chcete-li to provést, software odinstalace odstraní všechny soubory a položky registru spojené s aplikací, kterou chcete odebrat. Pokud hledáte dobrý a spolehlivý odinstalační software, měli byste zkusit použít Revo Uninstaller .

• Získejte nyní verzi Revo Unistaller Pro

Jakmile odstraníte problematické aplikace pomocí tohoto softwaru, zkontrolujte, zda problém stále existuje.

Řešení 6 - Stáhněte si nejnovější aktualizace

Pokud máte problémy s aplikací Media Center v počítači, je možné, že problém je způsoben určitými závadami ve vašem systému. Pokud váš systém není aktuální, mohou se někdy objevit závady, aby se tento problém neobjevil, je důležité, abyste svůj systém udržovali aktuální.

Windows 10 obvykle nainstaluje chybějící aktualizace automaticky, ale někdy může dojít k problémům s aktualizací systému Windows a můžete vynechat určité aktualizace. Samozřejmě můžete aktualizace vždy kontrolovat ručně následujícím způsobem:

1. Otevřete aplikaci Nastavení . Můžete to udělat rychle pomocí klávesové zkratky Windows Key + I. Po otevření aplikace Nastavení přejděte do sekce Aktualizace a zabezpečení .
  2. Klepněte na tlačítko Zkontrolovat aktualizace v pravém podokně.

3. Systém Windows nyní zkontroluje dostupné aktualizace. Pokud jsou aktualizace k dispozici, systém Windows 10 je automaticky stáhne a nainstaluje.

Jakmile je váš systém aktuální, zkontrolujte, zda problém stále existuje.

Řešení 7 - Proveďte Obnovení systému

Pokud problém s aplikací Media Center stále existuje, bude pravděpodobně nutné provést opravu systému. Pokud nejste obeznámeni, nástroj Obnovení systému je užitečná funkce, která umožňuje obnovit systém a opravit různé problémy. Tato funkce je neuvěřitelně jednoduchá a systém můžete obnovit následujícím způsobem:

1. Stiskněte klávesu Windows + S a zadejte obnovení systému . Zvolte Vytvořit bod obnovení ze seznamu .

2. Nyní by se mělo zobrazit okno Vlastnosti systému . Klepněte na tlačítko Obnovení systému .

3. Zobrazí se okno Obnovení systému. Pokračujte klepnutím na tlačítko Další .

4. Pokud je k dispozici, zaškrtněte políčko Zobrazit další body obnovení . Nyní vyberte požadovaný bod obnovení a klepněte na tlačítko Další .

5. Dokončete proces podle pokynů na obrazovce.

Jakmile je váš systém obnoven, zkontrolujte, zda problém stále existuje.

Media Center je užitečný nástroj, ale někdy se mohou vyskytnout problémy s ním. Doufáme však, že se vám po přečtení tohoto článku podařilo vyřešit váš problém.

Doporučená

Jak opravit chyby aktualizace Bitdefender v systému Windows 10