Jak nainstalovat aplikaci Windows Media Center v systému Windows 10

Doporučujeme: Program pro opravu chyb, optimalizovat a zrychlit Windows.

Technický náhled systému Windows 10 je dodáván s mnoha novými funkcemi, ale kromě toho byly některé funkce z předchozích verzí systému Windows odstraněny a jedním z nich je aplikace Windows Media Center. Nakonec můžete tuto funkci nainstalovat v systému Windows 10, ale nedoporučujeme.

[ UKONČENO ] Společnost Microsoft v roce 2015 potvrdila, že Media Center se svým televizním přijímačem a funkcemi PVR nebude aktualizováno pro systém Windows 10 ani nebude součástí systému Windows 10, takže produkt bude ukončen.

Jako náhrada, placené Windows DVD přehrávač aplikace byla přijata zdarma pro všechny ty upgrady na Windows 10 z verze Windows, která zahrnovala aplikaci Media Center.

V těchto článcích můžete najít nejlepší alternativu mediálního softwaru k aplikaci Windows Media Center:

• 5 nejlepších mediálních center software pro uživatele Windows PC
  • 7 nejlepších médií software pro PC vychutnat křišťálově čisté videa

Aplikaci Windows Media Center můžete přidat pomocí klíče pro systém Windows 8 Media Center Park, ale pokud chcete pokračovat v testování systému Windows 10, pravděpodobně byste to nechtěli udělat. Důvodem je, že systém bude rozpoznán jako Windows 8.1 Pro s aplikací Media Center po použití klíče a nebudete mít žádné další aktualizace a stavět pro aktuální technický náhled systému Windows 10.

„Nedoporučujeme přidávat aplikaci Media Center do technického náhledu systému Windows 10, protože zakoupený produktový klíč vám také zabrání v získávání aktualizací a budoucích sestavení pro systém Windows 10 Technical Preview, “ říká Winston M, technický pracovník společnosti Microsoft.

Na druhou stranu, pokud nemůžete používat systém bez aplikace Windows Media Center, můžete jej přidat do systému, ale přemýšlejte o skutečnostech, které jste četli výše. Postup přidání aplikace Windows Media Center do technického náhledu systému Windows 10 pomocí klíče Windows 8 Media Center:

• Přejděte do pole Hledat, zadejte funkce přidání a přejděte na položku Přidat funkce do technického náhledu systému Windows
  • Poté budete dotázáni, zda máte kód Product Key nebo si jej chcete zakoupit. Protože kód Product Key nelze zakoupit, měli byste nyní použít klávesu Windows 8 Media Center. Klikněte na již mám kód Product Key a zadejte kód Product Key
  • Chcete-li přidat aplikaci Windows Media Center, přejděte na položku Přidat funkce a je dobré jít

Nyní máte Windows Media Center v technickém náhledu Windows 10. Ale já osobně nevidím bod v tom, protože hlavní účel Windows 10 Technical Preview je testování, a nebudete moci dělat, že už po instalaci Windows Media Center. Takže si myslím, že je mnohem lepší použít běžný Windows 8 / 8.1, pokud chcete tuto funkci.

Poznámka editora: Tento příspěvek byl původně publikován v lednu 2015 a od té doby byl aktualizován nejnovějšími novinkami o ukončeném Windows Media Center.